Het toetsen van jouw bedrijfsidee [vragenlijst - Word formaat].

Ben je op zoek naar een concrete manier om jouw bedrijfsidee te toetsen of in vraag te stellen? De bijgevoegde vragenlijst over jouw idee is bijzonder nuttig voordat je verder gaat in het ondernemersproces en in de ontwikkeling van jouw project.


Dit is een voorbereidende stap die je veel tijd en geld kan besparen. Het is belangrijk dat je jezelf de juiste vragen stelt voordat je beslist of tot de conclusie komt dat jouw projectidee wel degelijk een een goed idee is.

 

Waarom uw bedrijfsidee toetsen?

In het begin hebben we vaak een idee voor een project, een visie, een impuls, ...

Maar het eerste bedrijfsidee is zelden het juiste, want je moet de haalbaarheid toetsen, de belangstelling om dit bedrijf te ontwikkelen, het bedrijfsmodel, enz. Het gaat erom een dienst of product op te zetten dat in een reële behoefte voorziet, waarvoor de klant bereid zal zijn te betalen.

Voordat je van start gaat, moet je er dus zeker van zijn dat dit idee winstgevend en relevant zal zijn. Dit denkwerk mag dus niet worden verwaarloosd, want het zal de basis vormen van jouw project.

 

Een vragenlijst om aan jouw bedrijfsidee te werken

De vragenlijst voor het brainstormen over jouw idee stelt de 8 essentiële vragen die je moet beantwoorden om jouw bedrijfsidee te toetsen.

Natuurlijk is deze vragenlijst slechts één stap, maar het is belangrijk dat je je deze vragen stelt voordat je het idee via een marktstudie of een prototype met de markt confronteert.

 

Hoe de vragenlijst invullen?

Onze vragenlijst om na te denken over jouw idee bevat de essentiële vragen om aan uw bedrijfsidee te werken.

  • Kan jouw idee worden omgezet in een product?
  • In welke behoefte van de klant voorziet het idee?
  • Is jouw idee al elders uitgewerkt / geproduceerd / Vermarkt ?
  • Wie zijn jouw concurrenten?
  • En zo verder.

 

Download onze gratis vragenlijst ‘ideeën toets’ in Word-formaat.

Wil je vanaf nul beginnen en een bedrijfsidee vinden? Raadpleeg het blad "Mijn ontwerp idëe vinden".

© Elke reproductie verboden zonder de toestemming van de auteur
Orange Belgium lance une option de vitesse de 400 Mbps pour tous ses clients et donne un coup de fouet à son offre Love Pro pour les indépendants et les petits bureaux via un avantage multi-produits
En savoir plus Orange