Missie, visie en ambitie van uw bedrijf

Wees één van die inspirerende bedrijven die niet bang zijn om te communiceren waarom ze bestaan, waarom ze doen wat ze doen en waar ze aan bijdragen.


VISIE

Visie is datgene wat je als ondernemer stuurt, wat je motiveert.

Het geeft een diepe betekenis aan je keuzes en daden. Het geeft antwoord op de vraag: "Aan welke wereld wil mijn bedrijf bijdragen? Het gaat verder dan het persoonlijke en collectieve belang van jouw onderneming.

Het hebben van een visie is zeer belangrijk in het bedrijfsleven omdat het de essentie van uw businessmodel vormt. Het is wat zin geeft aan ondernemen, wat je inspireert en motiveert om te doen wat je doet.

De visie moet door iedereen zichtbaar en gekend zijn. Zorg ervoor dat uw zakenpartners en werknemers het kennen en delen, of het op zijn minst respecteren. Het zal dienen als referentiepunt voor uw bedrijfs- en marketingplannen.

MISSIE

De missie van jouw bedrijf is de manier waarop het zal  bijdragen aan het eigen wereldbeeld.

Wat wil je gaan doen? Welke diensten wil je verlenen?

Wat wil je mobiliseren in termen van middelen, capaciteiten en acties om je ideale visie te bereiken?

AMBITIE

De ambitie van jouw bedrijf zijn de persoonlijke en collectieve voordelen die jouw bedrijf wil realiseren door bij te dragen aan zijn ideale wereld.

Wat haalt jouw bedrijf uit zijn bijdrage? Welke status heb je? Welke erkenning?

Waar zie je jezelf over 3-5 jaar? Welk ontwikkelingsniveau streef je na?

ROL

De rol gaat over het soort persoon en organisatie dat je wil zijn om jouw ambities te verwezenlijken: status, erkenning, niveau van ontwikkeling/prestatie, ...

Welke vaardigheden heb je nodig om dit te bereiken?

Welke functie moet je bekleden? ...

© Elke reproductie verboden zonder de toestemming van de auteur
Orange Belgium lance une option de vitesse de 400 Mbps pour tous ses clients et donne un coup de fouet à son offre Love Pro pour les indépendants et les petits bureaux via un avantage multi-produits
En savoir plus Orange