Over ons

Waarom Wikipreneurs ?

Omdat een eigen project creeëren een echt persoonlijk avontuur is ! Alles is aanwezig : de droom, de actie, mensen, emoties, het denkwerk, het creatieve, de energie, het team, … Wanneer men er in slaagt om iets nieuws te ontwikkelen, de eerste klanten te bedienen, een eerste aanwerving te doen ... dan geeft dit een onbeschrijfelijke voldoening …
 

Maar het is niet altijd even eenvoudig en evenmin voor iedereen weggelegd. Ondernemen is vooral uw talenten durven inzetten op allerlei vlakken, in allerlei vormen (een nieuw product of dienst, een idee, een artistiek project, in bijberoep, hoofdberoep, als vennoot, zelfstandige, start-up of scale-up, …).

Het is ook samenwerken met mensen, specialisten en professionals, intrapreneurs, business angels of vennoten. Zij kunnen allen hun steentje bijdragen om van jouw project een succesverhaal te maken.

 

Wikipreneurs heeft een missie : ondernemers* vooruit helpen  (*)pre-starters, starters, startups, scale-ups en KMO's

Een missie, gedragen door een klein gepassioneerd team met eigen talenten, dromen, angsten, successen en tegenslagen … net zoals elke ondernemer.  

Wij verwelkomen elke ondernemer, wie hij of zij ook is. Iedereen met zijn/ haar ambitie, creativiteit, durf, sterktes en zwaktes, sucessen en teleurstellingen, ...  Welkom bij de Wiki-Community !

 

Waarom Wikipreneurs ?

Ondernemen is in actie treden, durven, proberen, vallen en opstaan. Leren en bijleren. Zichzelf ontwikkelen. Vooruitgaan en stap voor stap slagen in het opzet.

Om stap voor stap vooruit te gaan geeft Wikipreneurs jou de kennis en inzichten  (zie ook fiches) en de concrete tools , (eenvoudig, praktisch, gebruikt en gevalideerd door duizenden ondernemers en professionals).

Om je te helpen tijdens jouw start- of groeiproces stelt Wikipreneurs jou een gepersonaliseerd parcours voor.

Daarnaast kan je vreugde en leed delen of tips en tricks uitwisselen op de  « Wiki community », met onder meer de hulp FB Groep  « Entrepreneurs – Wikipreneurs ».

Om kennis en ideeën op te doen zijn er tijdens het jaar bootcamps, workshops en is er eind september de jaarlijkse ondernemersbeurs 6Days, 6 dagen om mijn zaak te starten, te ontwikkelen, te laten groeien.

 

Om tot actie over te gaan zijn er tenslotte ook onze professionele Partners die ons hebben gekozen:

  • een bank voor de financiële oplossingen en tools samen met hun competente en pro-actieve medewerkers op het terrein (we hebben er al 35 ontmoet.
  • een sociaal secretariaat, voor de meer 'administratieve beslommeringen' en eveneens voor het bouwen, uitbouwen van een medewerkersteam. Een groep met medewerkers die initiatief nemen, op zoek gaan naar oplossingen, luisteren en vooral hard werken om jullie vooruit te helpen.

Onze dank ook aan hen. Want het is dankzij de partners dat Wikipreneurs verder kan groeien en jullie tools van kwaliteit kan aanbieden.

 

Om jullie snel, efficiënt, concreet en professioneel vooruit te helpen zijn er  de gevalideerde diensten van Wikipreneurs. Voor vorming, opleiding en concrete dagdagelijkse assistentie verwijzen wij graag naar  onze professionele  begeleiders  (incubatoren, labs, groei experten, opleidingscentra, netwerken, business angels, …), die het ondernemerschap ondersteunen. Met deze professionele begeleiders wisselen wij dagelijks van gedachten, innoveren wij, co-creeëren wij in de beste verstandhouding.

 

Samen voor hetzelfde doel : jullie vooruit helpen !

Succes en ga ervoor !

Het Wikipreneurs Team